SISTEMUL DE TUBULATURA ALP

Sistemul ALP (tubulatura rigida din placa aluminiu-poliizocianurat) este cea mai noua tehnologie in domeniul H.V.A.C. Pornind de la panourile tip sandwich din aluminiu/poliuretan, doar cu cateva simple operatii fara utilizarea unor utilaje/scule electrice, se obtine tubulatura de ventilatie de inalta performanta usor si repede de executat, in orice forma sau dimensiune dorita.

 

Avantaje si utilizare

Sistemul ALP a trecut cu success teste severe, calitatea si siguranta fiind recunoscute si garantate de certificate de autentificare europeana si internationala. Printre testele la care a fost supus sistemul de tubulatura ALP se enumera:

  1. rezistenta la foc
  2. toxicitatea gazelor
  3. densitatea optica a fumului
  4. conductivitatea termica
  5. rezistanta la temperaturile ridicate ale aerului, rezistenta la presiuni ridicate
  6. permeabilitatea aerului
  7. scaderea presiunii aerului datorita frecarii
  8. determinarea izolarii acustice
  9. determinarea transferului total de microparticule din aer care intra in contact cu alimentele.

Datorita calitatilor sale tehnice, Sistemul ALP are o larga utilizare in instalatiile de aer conditionat si incalzire pentru cladiri civile, comerciale si industriale, cum ar fi :
– Cladiri de birouri
– Aeroporturi
– Sali de operatie
– Hoteluri
– Centre comerciale – Spitale
– Camere curate
– Piscine

AVANTAJELE SISTEMULUI ALP DE TUBULATURA RECTANGULARA IZOLATA SUNT

» sistemul ALP utilizeaza spuma fabricata fara CFC pentru inalte niveluri de izolare termica si economisire substantiala de energie : consum redus, poluare redusa si un mediu inconjurator mai curat.
» timp si efort la instalare minim – cantarind mai putin (1.4kg/m2), necesita suporti de sustinere din 4 in 4 metri, ceea ce inseamna o economisire substantiala a timpului de asamblare si instalare.
» investitii putine de capital : consum redus, economia de timp si numarul redus de oameni necesar la montaj reprezinta investitii reduse.
» Ignifug: clasa de combustibilitate a panourilor din care se realizeaza tubulatura rectangulara este C1 «greu combustibil, practic neinflamabil», conform buletinului de incercari emis de INCERC Romania, precum si de LNE (Laboratorul National de Incercari al Italiei), Institutul Giordano, Laboratoarelel Nationale de Incercari si investigatii din Franta, Germania, Marea Britanie, Croatia, Ungaria, Polonia, Kuweit, Singapore, Slovenia, Spania.
» Izolant termic: conductivitatea termica specifica 0.99 W/ m2K garanteaza un indice de economisire a energiei mai mare de 90%.
» Rezistent: in comparative cu alte tipuri traditionale de canale de distributie a aeruluii, sistemul ALP are o rezistenta foarte buna la presiuni mari de aer si depresurizari bruste (1750Pa). De asemenea, panourile sunt rezistente la razele ultraviolete si la conditiile meteorologice nefavorabile.
» Lavabil si igienic: sistemul este complet lavabil atat pe interior cat si pe exterior, garantand o igiena total. Pentru a se integra in mediul ambiant, tubulatura poate fi vopsita.

Acest sistem are numeroase beneficii

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

 
Proudly powered by gazduireSite.ro